RÄDDA AFRIKAS ELEFANTER

HJÄLP OSS STOPPA HANDELN MED ELFENBEN I THAILAND!

Varje dag skjuts elefanter till döds på savannerna och i skogarna i Afrika. Tjuvjägarna vill åt elefanternas betar och är hänsynslösa i sin jakt på elfenben. Tiotusentals elefanter slaktas varje år och i många områden har dessa majestätiska djur utrotats.Om vi inte gör något nu, så kanske de vilda elefanterna försvinner för alltid.

Efterfrågan på elfenben är störst i Asien, där elfenbenet används både till konsthantverk och till prydnadssaker. Många konsumenter tror att elefanternas betar växer ut igen precis som tänder och att djuren inte skadas. Sanningen är att två elefantbetar är lika med en död elefant.

Läs mer om kampanjen

I Thailand betraktas elefanten som helig. Utan elefanter, inget Thailand, säger man. Trots det är Thailand världens största marknad för illegalt elfenben. Det är ett lagbrott att sälja elfenben från afrikanska elefanter, men helt legalt att sälja inhemskt elfenben. Resultatet blir att mängder av illegalt afrikanskt elfenben marknadsförs och säljs som inhemskt – och därmed lagligt – i thailändska butiker.

Om vi ska kunna rädda Afrikas elefanter så måste Thailands regering sätta stopp för detta kryphål i lagen. Skriv på vår namninsamling och vädja till Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra att bannlysa all elfenbenshandel i Thailand.

Representanter från 176 av världens regeringar kommer att träffas i Bangkok 3–14 mars för att diskutera den internationella handeln med vilda och hotade arter inklusive den illegala handeln med elfenben. I samband med att världens blickar är riktade mot Thailand, vill vi överlämna 1 miljon underskrifter till premiärminister Shinawatra.

Skriv på namninsamlingen och vädja till Thailands premiärminister att stoppa handeln med elfenben helt.

"Till premiärminster Shinawatra. Vi som skrivit på denna namninsamling är djupt oroade över den hänsynslösa tjuvjakten på elefanter i Afrika. Efterfrågan på produkter gjorda av illegalt elfenben kan bidra till att helt utrota de vilda elefanterna i Afrika. Utan elefanter i Afrika kommer kanske Thailands elefanter att stå på tur. Makten att stoppa all handel med elfenben i Thailand ligger i era händer. Hjälp världens vilda elefanter överleva!"

 
 
Mål:  
 
har skrivit på. Hjälp oss att nå
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 

Vi vill stoppa slakten på elefanter